Корисні властивості безалкогольного червоного вина

Вважається, що червоне вино-дуже корисний напій для судин, серця і травлення. Але в цьому питанні легко втратити міру. Нещодавно було з’ясовано, що за корисні властивості відповідає саме виноград, а не спирт, що міститься у вині.


                                    Полезные свойства безалкогольного красного вина

Було проведено дослідження, в якому вивчалися дані 446 тис.осіб. Вік людей, які вирішили допомогти вченим з’ясувати це питання – від 40 до 69 років. Мета дослідження-визначити, як різні види алкогольних напоїв впливають на здоров’я людей. Учасники розповіли дослідникам, скільки саме спиртних напоїв вони випивають на тиждень, і яких саме.

Дослідження показали, що ті люди, які в тиждень випивали близько 8-11 келихів не кріпленого червоного вина, на 40% знизили ризик виникнення ішемічної хвороби серця. При цьому абсолютні непитущі і любителі міцних напоїв не мали таких показників. Аналогічні показники зниження ризику серцево-судинних захворювань показали добровольці, які пили від 4 до 5 келихів білого вина. Але найцікавіше, що ті, хто вважав за краще вживати безалкогольне червоне вино, то мали такі показники.

Це показує, що основний позитивний ефект досягається не за рахунок алкоголю, а завдяки поліфенолам, які є антиоксидантами, присутніми у винограді. При цьому вчені говорять про те, що люди невірно трактують користь алкоголю, так як порівнюють смертність серед непитущих і серед питущих людей. А таке порівняння не є коректним. Крім того, у контрольній групі можуть бути присутні люди, які не вживають алкоголь через різні проблеми зі здоров’ям. Тому результати подібного дослідження можуть бути хибнопозитивними на користь алкогольних напоїв.