Британські вчені експериментальним шляхом підтвердили користь червоного вина для жінок.
Виявляється, помірне вживання благородного напою сприяє збільшенню різноманітності кишкової мікробіоти, а також веде до зниження рівня поганого холестерину і ризику ожиріння.
Учасницям дослідження вчені запропонували на вибір вживати пиво, сидр, а також червоне або біле вино.
Основну увагу дослідники зосередили на тому, як впливають алкогольні напої на кишкову мікрофлору.
З’ясувалося, що більшу різноманітність кишкової мікробіоти було виявлено у дівчат, які вживали червоне вино.
За словами вчених, цей продукт має низку корисних якостей.
До того ж, при помірному вживанні воно виявилося корисно для серця.
З огляду на, що воно здатне урізноманітнити мікрофлору кишечника, можна говорити про позитивний вплив вина на весь організм.
З цією метою дослідники рекомендують вживати один раз на два тижні помірну кількість червоного вина.
Фото: Pixabay