Як з’ясували вчені, звичний багатьом картопля містить досить небезпечні для здоров’я речовини.
Щоб не піддавати організм зайвої загрозу, фахівці рекомендують не виключити картоплю з раціону повністю, а лише скоротити вживання таких страв не менше ніж до 10 %.
Загроза пов’язана з тим, що під час росту бульби накопичують в собі алкалоїди, особливо небезпечні для вагітних жінок.
Крім того, до групи ризику потрапили пацієнти з високим рівнем цукру в крові, а також страждають ожирінням і гастритом зі зниженою кислотністю.
При наявності проблем з нирками надмірне вживання страв з картоплі загрожує зайвим навантаженням на цей орган.
У цьому випадку проблема полягає у високому рівні калію, що міститься в овочі.
Крім того, категорично заборонено вживати в їжу бульби, шкірка яких покрита зеленими плямами, що вказує на наявність соланіну, що викликає важкі ускладнення.
Фото: Pixabay