Чудовий гігантський «Мілки Вей»: порадуйте близьких

А у мене ще одна дивина — гігантський «Мілки Вей»! Це дуже круто і оригінально!

Такий десерт на столі — це просто шок для всіх присутніх! До того ж, він готується дуже просто, з невеликої кількості інгредієнтів — і не вимагає особливих знань і навичок в кулінарії. Щоб було зрозуміло, я детально опишу покрокове приготування «Мілки Вей». Ви будете здивовані, як легко його зробити самостійно в домашніх умови.

Інгредієнти

  • вода — 100 мл;
  • білки великих яйця — 4 штуки;
  • цукор — 500 грам;
  • глюкоза (або інвертний сироп) — 380 грам;
  • ванільний екстракт (на заміну ванільний цукор, ванілін) — ⅔ чайної ложки;
  • молочний шоколад — 500 грам;
  • рослинна олія — 1 столова ложка.

Чудовий гігантський «Мілки Вей»: покроковий рецепт

  • У великій каструлі змішуємо воду, цукор і глюкозу (або інвертний сироп), розмішуємо і нагріваємо на середньому вогні. Коли сироп закипить, необхідно довести його температуру до 143 градусів. Якщо температура буде нижче 143 градусів, то нуга в остившем вигляді не зможе тримати форму і розтечеться. Тому, в цьому рецепті без кухонного термометра не обійтися.
  • Рада. Рецепт приготування інвертного сиропу ви можете подивитися на нашому сайті.
  • Коли температура сиропу досягне 130-135 градусів, починаємо паралельно збивати міксером білки до щільної повітряної піни. Щоб білки добре і швидко взбивались, вони повинні бути кімнатної температури.
  • Коли температура сиропу досягла 143 градусів, знімаємо його з вогню і невеликий цівкою вливаємо в білки: при цьому не перестаємо збивати міксером на самій низькій швидкості. Збиваємо ретельно, максимально захоплюючи всі білки, щоб вони не встигли заваритися від високої температури сиропу.
  • Додаємо ванільний екстракт або ванілін і продовжуємо збивати: у підсумку, у нас вийде густа, щільна маса.
  • Залишаємо остигати до комфортної теплої температури.
  • Крем перелити у форму для застигання, застелену пергаментним папером. Нічого розрівнювати не треба — він сам розтечеться, як треба. А як зробити форму для застигання крему в домашніх умовах, я детально опишу нижче.
  • Залишаємо остигати крем для «Мілки Вей» при кімнатній температурі на 3-4 години, а після ставимо в морозильну камеру на 2-2,5 години.
  • Розтоплюємо 150 грам молочного шоколаду в мікрохвильовці або на водяній бані. Якщо розтоплюємо в мікрохвильовій печі, то витримуємо шоколад по 5-6 секунд, дістаємо, перемішуємо і знову відправляємо на 5-6 секунд. І так робимо, поки шоколад повністю не розтопиться. Також бажано знижувати потужність, щоб шоколад під час нагрівання не підгорів.
  • Дістаємо форму з морозилки і заливаємо її зверху злегка остигнув розтопленим шоколадом і розрівнюємо — це буде низ майбутнього батончика «Мілки Вей». Форму ставимо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб шоколад застиг.
  • Для приготування шоколадної глазурі в домашніх умовах шматочки молочного шоколаду (350 грам) складаємо в миску, додаємо рафінована рослинна олія і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Рослинна олія, що входить до складу глазурі, робить її більш еластичною, тому вона краще і рівномірніше розподіляється по поверхні торта.
  • Нугу дістаємо з форми, перевертаємо шоколадної стороною вниз і ставимо на невеликі підставочки (креманки, піали і так далі). Зверху поливаємо трохи теплим розтопленим молочним шоколадом. І акуратно розрівнюємо кондитерським широким шпателем або ножем.
  • Коли повністю покрили шоколадом, то залишаємо торт на 3-4 хвилини, щоб шоколад трохи застиг.
  • По нижньому краю торта проходимся ложкою або ножем, і прибираємо стікають краплі шоколаду. Зворотним (толстой) стороною ножа робимо візерунок у вигляді хрестиків, як у справжнього батончика «Мілки Вей».
  • Акуратно, за допомогою лопаток, переносимо торт на тарілку і ставимо в холодильник на 2-3 години, щоб шоколад добре затвердів.
  • Порада: як зробити форму для батончика «Мілки Вей». Якщо у формі ми не будемо нічого випікати, а лише використовувати для застигання маси, як в цьому рецепті, то форму легко зробити з шматочків щільного картону. Для цього нарізаємо по 2 заготовки розміром 10х8 і 30х8 сантиметрів. Склеюємо їх між собою звичайним широким скотчем по зовнішній стороні. У підсумку вийде форма 30х10 і висотою 8 сантиметрів. Застеляємо її пергаментним папером: для цього в ній необхідно зробити надрізи, щоб вона добре, без зайвих складок, лягла в форму. Все готове для використання!
  • Нуга вийшла повітряна, пориста, але, в той же час, досить пружна, покрита глянцевим, дуже смачним молочним шоколадом — як справжній батончик «Мілки Вей»! І дійсно, домашній гігантський «Мілки Вей» дуже смачно поєднується з молоком, чаєм, какао. Такий десерт підніме настрій не тільки смаком, але і прекрасним видом.

    Великолепный гигантский «Милки Вей»: порадуйте близких

    Приємного апетиту!