Закуска з лаваша з мясоовощной начинкою: на швидку руку

Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт: закуска з лаваша з мясоовощной начинкою.

Хороший цей рецепт для тих, у кого дефіцит вільного часу! Начинку можна приготувати з вечора, а вранці вам знадобиться всього 15 хвилин – і смачний сніданок готовий! Готується швидко і просто, а виходить дуже ситно, смачно і оригінально! Продукти для приготування звичайні, доступні. Обов’язково спробуйте приготувати таку закуску!

Склад продуктів

  • м’ясний фарш – 500 грам,
  • солодкий болгарський перець – 1 штука,
  • твердий сир – 200 грам,
  • ріпчасту цибулю (краще салатний) – 1 штука,
  • часник – 3 зубчики,
  • томатна паста – 100 грам,
  • чорний мелений перець – 1 чайна ложка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • тонкий лаваш – 6 кружечків (діаметр 20 см),
  • жовток – 1 штука,
  • масло рослинне для обсмажування.

Закуска з лаваша з мясоовощной начинкою: покроковий процес приготування

  • Спочатку підготуємо начинку: цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.
  • Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння, видаляємо перегородки і нарізаємо невеликими смужками.
  • На сковороду наливаємо трохи рослинного масла (у мене ароматне домашнє масло), викладаємо будь м’ясний фарш, розминаємо його, солимо, перчимо і обсмажуємо 5-7 хвилин. Фарш має вийти соковитим. Готовий фарш перекладаємо в миску.
  • На сковороду, де смажили м’ясо, кладемо цибулю, обсмажуємо його на середньому вогні, додаємо пропущений через прес часник і через 2 хвилини викладаємо болгарський перець. Тушкуємо до м’якості перцю.
  • Потім відправляємо в сковороду томатну пасту і через 2-3 хвилини повертаємо фарш. Все добре перемішуємо, 2 хвилини тушкуємо і викладаємо начинку в миску.
  • Деко застеляємо пергаментним папером і формуємо наші конвертики.
  • На середину круглого лаваша викладаємо 2 столові ложки натертого на крупній тертці сиру і 2 столових ложки начинки. Краї лаваша загортаємо по колу, утворюючи конвертик.
  • Рада. Якщо не вдалося купити круглий лаваш, його можна зробити самим. Для цього візьміть тарілку відповідного діаметра і з допомогою кухонних ножиць виріжте з лаваша гуртки.
  • Таку заготовочку укладаємо на деко, загорнутої стороною вниз. Верх конвертиків обмазуємо жовтком і посипаємо рештою сиру.
  • Ставимо деко в розігріту духовку до 180 градусів духовку всього на 10-15 хвилин!
  • Конвертики виходять з рум’яними дуже соковитою начинкою! Закуска з лаваша з мясоовощной начинкою ідеально підійде для сніданку, полуденка або просто для перекусу. А якщо у вас залишилася начинка, зваріть макарони і подайте на вечерю з красивою і смачною начинкою! Після того, як нагодувати всю сім’ю, повертайтеся на наш сайт за новими рецептами.

    Закуска из лаваша с мясоовощной начинкой: на скорую руку

    Приємного всім апетиту.