Які 9 продуктів варто їсти щодня людям після 50 років

У 50 років людина в основному має хороше самопочуття. Однак обмін речовин починає працювати інакше, інші системи також переходять на інший режим.

Тому важливо перебудувати власний спосіб життя. Які продукти слід додати в свій раціон?

1. Квасоля.

Після 50 років можуть з’явитися захворювання шлунка, діабет 2 типу, підвищений рівень холестерину. Регулярне вживання квасолі дозволяє знизити ризики цих хвороб. У продукті міститься клітковина, а саме її дефіцит спостерігається у людей у віці.

2. Помідор.

Томати дозволяють запобігти формуванню зморшок. У цій меті допомагає лікопін, що захищає від пошкоджень шкіру. Також помідори знижують симптоми захворювань органів дихання.

Какие 9 продуктов стоит есть каждый день людям после 50 лет

3. Буряк.

Цей коренеплід допомагає поліпшити роботу серця і мозку, посилити енергію. Також в ньому містяться речовини, які розширюють судини і знижують тиск.

4. Насіння соняшнику.

Цей продукт містить вітаміни C і E, що борються з впливом вільних радикалів, через які починається старіння.

5. Горіхи пекан.

Цей продукт містить флавоноїди, ненасичені жири і рослинні стероли. Тому горіхи пекан потрібні для нормальної роботи серця. У добу необхідно з’їдати кілька штук.

6. Сироватка.

Люди у віці 50 + швидко втрачають м’язи. З цієї причини слід їсти більше молочних продуктів: сироватку, йогурт і кефір.

7. Гриб.

У жінок у віці 51-53 роки настає менопауза. Через це кістки стають крихкими і ламкими. Тому потрібно їсти вітамін D і кальцій. Гриби допоможуть в цьому.

8. Чорнослив.

Цей продукт потрібен, щоб кістки були здоровими і міцними. У добу потрібно 5-6 штук фрукта. Можна їсти свіжий або сушений чорнослив.

9. Яйце.

Цей продукт цінний в будь-якому віці. А після 50 років він вже стає необхідним. Завдяки яйцям зберігаються розумові функції і здоров’я мозку. Також білок дозволяє підтримувати м’язи.

Фото: Pixabay