У 50 років людина в основному має хороше самопочуття. Однак обмін речовин починає працювати інакше, інші системи також переходять на інший режим.
Тому важливо перебудувати власний спосіб життя. Які продукти слід додати в свій раціон?
1. Квасоля.
Після 50 років можуть з’явитися захворювання шлунка, діабет 2 типу, підвищений рівень холестерину. Регулярне вживання квасолі дозволяє знизити ризики цих хвороб. У продукті міститься клітковина, а саме її дефіцит спостерігається у людей у віці.
2. Помідор.
Томати дозволяють запобігти формуванню зморшок. У цій меті допомагає лікопін, що захищає від пошкоджень шкіру. Також помідори знижують симптоми захворювань органів дихання.
3. Буряк.
Цей коренеплід допомагає поліпшити роботу серця і мозку, посилити енергію. Також в ньому містяться речовини, які розширюють судини і знижують тиск.
4. Насіння соняшнику.
Цей продукт містить вітаміни C і E, що борються з впливом вільних радикалів, через які починається старіння.
5. Горіхи пекан.
Цей продукт містить флавоноїди, ненасичені жири і рослинні стероли. Тому горіхи пекан потрібні для нормальної роботи серця. У добу необхідно з’їдати кілька штук.
6. Сироватка.
Люди у віці 50 + швидко втрачають м’язи. З цієї причини слід їсти більше молочних продуктів: сироватку, йогурт і кефір.
7. Гриб.
У жінок у віці 51-53 роки настає менопауза. Через це кістки стають крихкими і ламкими. Тому потрібно їсти вітамін D і кальцій. Гриби допоможуть в цьому.
8. Чорнослив.
Цей продукт потрібен, щоб кістки були здоровими і міцними. У добу потрібно 5-6 штук фрукта. Можна їсти свіжий або сушений чорнослив.
9. Яйце.
Цей продукт цінний в будь-якому віці. А після 50 років він вже стає необхідним. Завдяки яйцям зберігаються розумові функції і здоров’я мозку. Також білок дозволяє підтримувати м’язи.
Фото: Pixabay