Сирна паска без випічки

Наближається світле свято Пасхи, саме тому я вирішила, що на святковому столі ідеально буде виглядати сирна паска без випічки.

Я шалено люблю м’яку текстуру, ніжний смак — і, щоб паска буквально танула в роті. Паска з сирного тіста саме така, як мені подобається: легка, повітряна і неймовірно смачна. А якщо сирну паску приготувати з різними наповнювачами, то вийде оригінальне блюдо, від якого неможливо відірватися!

Інгредієнти

  • низькокалорійний сир (5%) — 600 грам;
  • вершкове масло — 50 грам;
  • цукрова пудра — 1 склянка;
  • сметана (20%) — 125 грам;
  • желатин — 20 грам;
  • вершки — 30 грам;
  • ваніль;
  • сіль — щіпка;
  • цукати — за смаком.

Сирна паска без випічки: покроковий рецепт

  • Желатин заливаємо водою і відставляємо. Поки ми будемо готувати інші продукти, він повинен загуснути.
  • Порада: якщо ви не вживаєте желатин, вам на допомогу прийде агар-агар.
  • Сир перетираємо через сито або двічі пропускаємо через м’ясорубку.
  • У багатьох виникне питання: чому через сито, а не блендером, адже так швидше? Якщо перетирати через сито, паска виходить більш ніжною: таку масу ви не отримаєте, збиваючи сир блендером. Але якщо вам потрібно приготувати страву швидше, то на швидку руку збити блендером можна: тільки текстура сиру буде трохи іншою.
  • Так як це більш легкий по калорійності варіант паски, то ми беремо низькокалорійний сир 5% жирності. Зазвичай, для сирної паски використовують жирний домашній сир: але паска з сиром на желатині робиться саме з низькокалорійного продукту.
  • У сир додаємо сметану, цукрову пудру, щіпку солі, вершкове масло і вершки. Я використовую 20% сметану, але ви можете використовувати будь-яку. Тільки пам’ятайте, що 15% сметана більш рідка і має кислуватий смак.
  • Всі інгредієнти перемішуємо міксером. Якщо міксер відсутня, можете заважати ложкою або виделкою.
  • В отриману масу додаємо ваніль і ще раз добре перемішуємо.
  • Порада: замість ваніліну можете використовувати ванільну есенцію. Але якщо і те, і інше відсутня, тоді можете взяти ванільний цукор і перемолоти його в пудру за допомогою кавомолки.
  • Додаємо ваніль в загальну масу і знову ретельно перемішуємо міксером. Повинна вийде сирна маса дуже ніжної текстури.
  • Застиглий желатин потрібно розтопити і вилити в сирну масу, ретельно перемішуючи.
  • Зверніть увагу: желатин можна розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Але він ні в якому разі не повинен закипіти!
  • Висипаємо цукати в основну масу і акуратно перемішуємо.
  • Злегка вологою марлею, складеною вдвічі, застеляємо форму і відправляємо сирну паску в форму, заповнюючи формочку до самого кінця.
  • Закриваємо верхівку марлею і утрамбовується. Якщо ви робите в силіконовій формочці, тоді марля не потрібна.
  • Зверху ставимо тарілочку і невеликий вантаж. Так як це желатинова паска, то в принципі ніякого вантажу не потрібно: всі інгредієнти і так візьмуться одним цілим. Але я звикла ставити зверху щось важке.
  • Відправляємо в холодильник на кілька годин.
  • Готову паску дістаємо з холодильника.
  • На верхівку ставимо страву, на якому будемо подавати частування, і перевертаємо.
  • Знімаємо форму і акуратно отклеиваем марлю.
  • Наш святковий десерт без випічки готовий! Це саме той десерт, який привнесе у ваш будинок якусь родзинку і подарує нові спогади про Великодня. Замість цукатів можна додавати інші наповнювачі: наприклад, банан, що зробить смак пасочки ще більш оригінальним і незвичайним. А якщо ваші дітки теж захочуть допомогти вам з готуванням, то ви без особливих труднощів зможете їх навчити. Вони будуть щасливі зробити частування на великодній стіл своїми руками. Не забувайте: Великдень — це родинне свято.

    Творожная паска без выпечки
    Приємного апетиту.