Онко-стоп: які продукти викликають рак

Назва ” рак ” об’єднує різні захворювання, що вражають будь-які органи людини. Сучасна стратегія боротьби з онкологією включає в себе як прийом препаратів, що знищують пухлини, так і імунотерапію, яка заснована на використанні захисних властивостей організму. Щоб він» включився ” і зумів перемогти злоякісні новоутворення, необхідно правильно харчуватися.


                                    Онко-стоп: какие продукты вызывают рак

Справа в тому, що» погані ” клітини користуються енергією здорових для подальшого зростання. Завдання вчених сьогодні-визначити, які саме речовини живлять злоякісні клітини.

“Солодке” питання

Сьогодні багато говорять про шкоду цукру для здоров’я. Експерти з’ясували: деякі клітини раку уповільнюють своє зростання при обмеженні його вживання. Однак існує і спростування цього твердження: вважається, що лише деякі з них чутливі до вилучення глюкози з раціону.

Менше метіоніну

Дослідники з Інституту онкології в Нью-Джерсі ще в 2018 році з’ясували, що обмеження метіоніну ефективно при пухлинах мозку і меланомах. Ця амінокислота міститься в червоній рибі та яйцях.

Важливо! На жаль, універсальної стратегії лікування злоякісних пухлин поки не існує. Терапія, що уповільнює зростання однієї пухлини, може спровокувати збільшення інший.

Чому ростуть пухлини

Рак з’являється при трансформації здорових клітин в хворі. Це відбувається з різних причин.

  • Генетика.
  • Канцерогени фізичні: УФ-промені.
  • Канцерогени хімічні: речовини, які містить тютюновий дим, азбест, миш’як (входить в питну воду).
  • Канцерогени біологічні: викликані вірусами інфекції.

Аспаргін

У 2018 році дослідник Саймон р.Кнотт та інші вивчали вплив L-аспаргіну на пухлини. Ця речовина підтримує процеси метаболізму для росту всіх без винятку клітин-як здорових, так і «поганих».

В результаті вчені прийшли до висновку, що пацієнтам зі злоякісними пухлинами необхідно знизити його кількість в раціоні.

Важливо! Наш організм виробляє аспаргін: дана амінокислота відповідає за роботу нервової системи. Але людям, що страждають від раку, слід побоюватися цієї амінокислоти: вона має властивість транспортувати патогенні клітини в різні органи.

Це доводять результати проведеного на мишах досвіду. Тварин з онкологією молочної залози розділили на 2 групи. Одним давали насичений аспаргіном корм. У цій групі зафіксували більше смертей від метастазів.

Аспаргин містять наступні продукти:

  • Томати, спаржа, молочна сироватка.
  • Соя.
  • Пташине м’ясо.
  • Горіхи і боби.
  • Риба.
  • Яйце.
  • Сире молоко.
  • Цільні зерна.

Повністю відмовлятися від цих продуктів людям, хворим на рак, не слід: важливо харчуватися збалансовано.

7 факторів ризику

Інше дослідження виявило 7 факторів ризику розвитку злоякісних пухлин:

  • Низьке споживання овочів.
  • Недостатньо фруктів в раціоні.
  • Низьке вживання цільного зерна.
  • Недостатня кількість молочних продуктів в меню.
  • Надлишок переробленого м’яса в раціоні.
  • Високе вживання червоного м’яса.
  • Вживання солодких газованих напоїв.
  • У зоні підвищеного ризику-ті, хто вживає цільне зерно в недостатній кількості.

    Що включити в меню

    Щоб захиститися і перемогти рак, в раціон необхідно включити наступні продукти.

    • Фрукти-через високий вміст клітковини і вітамінів.
    • Зелені продукти: водорості, кабачки, брокколі, брюссельська капуста та листя кульбаби.
    • Ананас.
    • Часник.
    • Граната.
    • Ягода.
    • Зелений чай (не з пакетиків).

    Всім людям, що страждають від онкології, рекомендується харчуватися помірно.

    Важливо! Щоб запобігти розвитку онкологічних захворювань, необхідно відмовитися від куріння і алкоголю.

    Також захиститися від раку допоможуть:

    • морква;
    • імбир;
    • куркума;
    • червоний виноград;
    • помідор;
    • кропу.

    Харчуйтеся правильно і будьте здорові!