Медики назвали 4 продукти, які захищають від інсульту

Вчені перерахували продукти харчування, вживання яких знижує ймовірність розвитку небезпечних захворювань серця і судин.

Фахівці з’ясували, що від інсульту захищають вітаміни і антиоксиданти, джерелами яких є чотири продукти. На це вказали результати дослідження.

Експеримент, результати якого опубліковані в науковому журналі Journal of the American College of Cardiology, був проведений дослідниками з США.

В якості добровольців виступили 166 тисяч представниць прекрасної статі і 44 представники сильної статі.

Медики назвали 4 продукта, которые защищают от инсульта

Вік учасників дослідження склав від 24 до 30 років.

Медики проаналізували раціон харчування добровольців і його вплив на стан здоров’я.

З’ясувалося, що ризик інсульту (на 28 відсотків) і серцевого нападу (на 46 відсотків) збільшує вживання ковбасних виробів.

Однак є продукти харчування, які, навпаки, знижують ймовірність смертельно небезпечного для людини стану. В «білому списку» опинилися:

  • овочі;
  • фрукт;
  • горіх;
  • зернові.

Саме ці продукти були частиною раціону людей, у яких не спостерігалося серйозних проблем з серцево-судинною системою.

Фото: Pixabay