Кориця-пряність, яку вже давно з успіхом застосовують для того, щоб знизити рівень цукру в крові. Вона ефективна як в сфері лікувального, так і дієтичного харчування. Для тих, у кого виявлено цукровий діабет другого типу, пряність є особливо корисною. Як її застосовують і що вдає із себе ця пряність взагалі?
Більш детально
Йдеться про коричному дереві, сировину якого попередньо висушують, а потім застосовують в кулінарії. При цьому кращі лікувальні якості має кориця, що росте на о.Цейлон. Також пряність буває:
- індонезійський;
- китайський;
- в’єтнамської.
Кориця багата:
- унікальними альдегідами;
- фенол;
- смола;
- слиз;
- евгенолом.
Також вона складається з ефірних масел, крохмалю і дубильних речовин. Всі ці речовини мають благотворним впливом на шлунок і кишечник.
Кориця і цукровий діабет: допомога в лікуванні
Гіпоглікемічні властивості кориці відомі людям починаючи з 2003 року. Існують достовірні докази того, що завдяки кориці рівень глюкози в крові стає значно менше. Якщо поєднувати вживання кориці з правильною терапією діабету 2-го типу, результати можна отримати дуже навіть непогані — у вигляді відновлення чутливості тканин до інсуліну і контролем над рівнем цукру в крові.
Який сорт найбільш оптимальний і як він діє?
Властивостями, що знижують цукор, володіють сорти кориці родом з Китаю. Йдеться про касію. Що стосується механізму дії, тут головну роль виконує такий компонент, як фенол. Він знижує цукор в крові і допомагає регулювати обмін вуглеводів.
Як застосовувати корицю для лікування діабету?
Для стабілізації рівня цукру в крові буде доцільним вживання харчових добавок з екстрактом кориці або прянощі у вигляді порошку. Перед тим як починати лікування, важливо:
- запитати поради у лікуючого лікаря;
- не приймати великі дози;
- якщо доза кориці збільшується, потрібна сувора дієта зі щоденною фіксацією показників цукру;
- остаточне дозування кориці визначається в індивідуальному порядку-виходячи з самопочуття пацієнта.
Початкова доза кориці, що застосовується для лікування, становить приблизно одна п’ята чайної ложки. Дозування можна збільшити до половини чайної ложки, але контролювати показники цукру в крові, при цьому слід в обов’язковому порядку. Максимум, який допустимо вживати протягом дня, становить 7 грамів.
Вживати корицю можна, додаючи її в різні страви починаючи з супів і закінчуючи напоями з молока. До речі, максимальний ефект кориця досягає в ранковий час доби, при її вживанні з медом, перед їжею.