Як за допомогою кориці можна знизити рівень цукру в крові?

Кориця-пряність, яку вже давно з успіхом застосовують для того, щоб знизити рівень цукру в крові. Вона ефективна як в сфері лікувального, так і дієтичного харчування. Для тих, у кого виявлено цукровий діабет другого типу, пряність є особливо корисною. Як її застосовують і що вдає із себе ця пряність взагалі?


                                    Как с помощью корицы можно снизить уровень сахара в крови?

Більш детально

Йдеться про коричному дереві, сировину якого попередньо висушують, а потім застосовують в кулінарії. При цьому кращі лікувальні якості має кориця, що росте на о.Цейлон. Також пряність буває:

  • індонезійський;
  • китайський;
  • в’єтнамської.

Кориця багата:

  • унікальними альдегідами;
  • фенол;
  • смола;
  • слиз;
  • евгенолом.

Також вона складається з ефірних масел, крохмалю і дубильних речовин. Всі ці речовини мають благотворним впливом на шлунок і кишечник.

Кориця і цукровий діабет: допомога в лікуванні

Гіпоглікемічні властивості кориці відомі людям починаючи з 2003 року. Існують достовірні докази того, що завдяки кориці рівень глюкози в крові стає значно менше. Якщо поєднувати вживання кориці з правильною терапією діабету 2-го типу, результати можна отримати дуже навіть непогані — у вигляді відновлення чутливості тканин до інсуліну і контролем над рівнем цукру в крові.

Який сорт найбільш оптимальний і як він діє?

Властивостями, що знижують цукор, володіють сорти кориці родом з Китаю. Йдеться про касію. Що стосується механізму дії, тут головну роль виконує такий компонент, як фенол. Він знижує цукор в крові і допомагає регулювати обмін вуглеводів.

Як застосовувати корицю для лікування діабету?

Для стабілізації рівня цукру в крові буде доцільним вживання харчових добавок з екстрактом кориці або прянощі у вигляді порошку. Перед тим як починати лікування, важливо:

  • запитати поради у лікуючого лікаря;
  • не приймати великі дози;
  • якщо доза кориці збільшується, потрібна сувора дієта зі щоденною фіксацією показників цукру;
  • остаточне дозування кориці визначається в індивідуальному порядку-виходячи з самопочуття пацієнта.

Початкова доза кориці, що застосовується для лікування, становить приблизно одна п’ята чайної ложки. Дозування можна збільшити до половини чайної ложки, але контролювати показники цукру в крові, при цьому слід в обов’язковому порядку. Максимум, який допустимо вживати протягом дня, становить 7 грамів.

Вживати корицю можна, додаючи її в різні страви починаючи з супів і закінчуючи напоями з молока. До речі, максимальний ефект кориця досягає в ранковий час доби, при її вживанні з медом, перед їжею.