Хочете здивувати своїх гостей приголомшливо смачним і по-справжньому оригінальним м’ясним блюдом? Тоді придивіться до рецептів з нашої добірки, як приготувати кролика, щоб м’ясо вийшло ніжним і соковитим.
Крім вибору правильного рецепта, варто звернути увагу на те, яке м’ясо ви будете використовувати. Від цього залежить не тільки зовнішній вигляд і загальне враження від готового блюда, але і його смакові якості. Оптимальний варіант – свіжа тушка, яка ще не піддавалася заморожуванню. М’ясо кролика є делікатесом, тому економити на його покупці не варто.
Загальні рекомендації по приготуванню кролика
Щоб готову страву не було занадто сухим, перед приготуванням кролятину рекомендується замаринувати. В якості правильного маринаду для кролятини можна використовувати підсолену воду, поєднання цибулі і оцту, кефір або популярний майонез. Соус необхідний і для того, щоб прибрати характерний запах дичини, який має кролятина.
Занадто довго маринувати кролика не рекомендується. Оптимальний час перебування тушки в соусі – близько 2 годин. Спеції і часник, а також оливкова олія покращують смак м’яса. Всі ці інгредієнти можна використовувати для додавання в маринад, а також безпосередньо перед термічною обробкою тушки.
Час приготування кролика залежить від того, наскільки добре промаринувалося м’ясо. Всі частини тушки будуть відмінно приготовані, а також збережеться їх соковитість, якщо час термічної обробки складе близько години.
Кролик в сметані
Дієтичний кролик виходить особливо ніжним і дивно смачним, якщо використовувати для його приготування популярний традиційний сметанний соус. Для основної страви з кролятини знадобиться наступне
Інгредієнти:
- 3 кролячі окости;
- Борошно – 30 г;
- 0,5 літра кефіру;
- 0,2 літра сметани;
- Кінза і петрушка;
- Морква;
- 3-4 зубчики часнику.
Підготовка:
- Починаємо приготування страви з підготовки кролика. Для цього візьміть підготовлені до оброблення ніжки і подрібніть їх на порційні шматки уздовж сполучних тканин.
- Далі подрібнюємо добре промиту зелень.
- У глибокій мисці з’єднайте інгредієнти соусу для маринування кролика. Для цього відправляємо вже подрібнену зелень, заливаємо її кефіром, а потім до отриманої суміші видавлюємо часник. Покладіть шматочки кролика в маринад і залиште просочуватися приблизно на 2-3 години в холодному місці.
- Коли пройде час, дістаньте тушку кролика з маринаду. Потім посоліть його за смаком.
- Розігрійте сковороду на вогні. Додайте масло, відправте кролика, коли воно розігріється. Обсмажуємо порції до приємного бронзового відтінку.
- Підготуйте овочі. Моркву і цибулю очистіть від шкірки, потім промийте. Моркву наріжте скибочками, а цибулю наріжте товстими кільцями.
- Дістаньте кролика зі сковороди, потім обсмажте на ньому цибулю і моркву до рум’яності.
- Перекладіть вже обсмажені шматочки в підготовлену каструлю, додайте до них моркву і обсмажену цибулю.
- Наступним кроком буде приготування соусу для подальшого приготування м’яса. Для цього на сухій сковороді обсмажте борошно, додайте до неї близько 100 мл води і ретельно перемішайте. Далі додаємо сметану, сіль і підігріваємо отриману суміш на вогні.
- Після того як соус буде готовий, поливаємо ним нашого кролика і тушкуємо на повільному вогні до готовності. Оптимальний час приготування – близько години.
Готову страву можна подавати з гарніром з відвареної картоплі або найсвіжіших овочів. Тушкований в сметані кролик виходить соковитим і дивно ніжним, найкраще його підкреслить сметанний соус і свіжа зелень.
Кролик в гострому вершковому соусі
Щоб приготувати пряного і пряного кролика, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 4 кролячі окости;
- 50 г меду; сіль;
- 50 мл коньяку;
- Цибуля;
- Зубчик часнику;
- Соєвий;
- квасолевий соус і соус табаско;
- 500 мл.
- Петру́шка;
- Спеції – прованські трави, запашний кмин та/або мускатний горіх;
- Кунжутна.
Підготовка:
- Дивно ніжне м’ясо молодого кролика в гострому соусі можна приготувати, дотримуючись наступної послідовності дій.
- Починаємо з підготовки м’яса. Добре промийте його під проточною водою, потім висушіть одноразовими рушниками.
- Очистіть від лушпиння цибулю, а також часник. Надішліть їх в чашу блендера, щоб вони перетворилися в досить однорідну масу. Далі додаємо такі інгредієнти, як коньяк, мед, соєвий соус, квасоля і табаско, знову збиваємо блендером.
- Щоб приготувати кролика за цим рецептом, вам знадобиться рукав для запікання. Надішліть в неї шматочки м’яса, а також залийте отриманим в блендері соусом.
- Акуратно постарайтеся розподілити отриманий маринад всередині рукава по м’ясу. Зав’яжіть рукав і відправте підготовлене м’ясо в холодильник для маринування. Час витримки становить близько 7-8 годин.
- Дістаньте маринованого кролика з холодильника і залиште при кімнатній температурі на кілька годин.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Відправляємо нашого маринованого кролика в духовку при такій температурі приблизно на 90 хвилин.
- Приготуйте соус до запеченого м’яса. Для цього на чистій сковороді обсмажте борошно. Петрушку подрібнити, а часник видавити через прес. Зніміть розігріту борошно з вогню і відправте її в каструлю для приготування соусу. Додаємо в нього вершки, акуратно перемішуючи масу, щоб не було грудочок.
- Поставити на вогонь. Коли суміш розігріється, додаємо сіль за смаком, всипаємо кунжут, додаємо подрібнену петрушку. Все ретельно перемішайте. Тушкуйте соус на повільному вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Важливо не допускати, щоб отримана суміш активно кипіла і кипіла.
- Дістаньте запеченого кролика з духовки. Готове м’ясо виймаємо з рукава і перекладаємо на блюдо для подачі. Зверху полийте приготованим соусом. До м’ясної страви підійде будь-який овочевий гарнір. Особливо смачним виходить поєднання з відвареною або запеченою в духовці картоплею.
Кролик з соусом виглядає апетитно, має ніжний і пряний смак. Таке блюдо можна приготувати не тільки для обіду в колі сім’ї, але і для зустрічі гостей на свято.
Кролик у винному соусі з помідорами
Дієтичні страви можуть бути не тільки корисними, але і смачними. Саме такий результат чекає на вас, якщо ви вирішите приготувати ніжне м’ясо кролика з помідорами, тушковане в білому вині. Ароматне основне блюдо теж виходить смачним і ситним.
Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:
- Близько 2 кг кролика;
- 10 зубчиків часнику;
- 6 помідорів;
- Розмарин;
- 250 мл білого сухого вина;
- Розмарин;
- Сіль, чорний перець;
- Рослинна олія.
Підготовка:
- Приготування страви починається з оброблення кролика. Його необхідно промити, дати стекти зайвій воді, промокнути паперовим рушником. Після цього приступаємо до оброблення тушки на порційні шматки. Також дуже важливо після цього гарненько просушити кожен шматочок м’яса, щоб під час смаження він придбав дивовижно рум’яну і апетитну скоринку.
- Підготуйте помідори. Промийте їх під проточною водою, потім наріжте на сектори.
- Наступним кроком необхідно розчавити часник за допомогою ножа з широким лезом. Це дозволить м’ясу придбати дивовижний пряний аромат, який йому додасть часник. При цьому останні не розваряться в кашку, а збережуть її форму.
- Приступимо до смаження кролика. Для цього беремо сковороду, розігріваємо її на вогні і наливаємо рослинне масло. Як тільки він нагріється, викладаємо шматочки кролика, які обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків. Потім перекладіть м’ясо у форму для запікання.
- Надішліть до м’яса кролика склянку сухого вина. Далі викладаємо в форму гілочку розмарину або додаємо суху спецію (1 ст.л.). Туди ж покладіть вже нарізані часточками часник і помідори.
- Для початку тушкуємо кролика близько 5-10 хвилин без кришки, щоб зайва рідина встигла випаруватися. Потім зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо м’ясо ще 10 хвилин під кришкою.
- Розігрійте духовку до 190-200 градусів. Кладемо в неї нашого кролика, тільки попередньо закриваємо форму кришкою або робимо її з фольги, щільно притискаючи по краях.
- Час випікання становить всього 15 хвилин. Дістаньте ароматне блюдо з духовки і подавайте з отриманим соусом.
Ідеальним гарніром до такого м’яса є відварна молода картопля з маслом і зеленню. Також з кролятиною добре поєднуються салати зі свіжих овочів і круп’яні гарніри, смак яких доповнить і підкреслить ароматний соус.
Вас також можуть зацікавити новини:
Зефір в домашніх умовах: рецепт з фото
Що можна приготувати вечерю швидко і смачно
Прості рецепти смачних тортів
Сподобалися наші статті? Підпишіться та шукайте смачні та корисні ідеї на chefmarket.ru 🙂