Вчені перерахували продукти харчування, вживання яких знижує ймовірність розвитку небезпечних захворювань серця і судин.
Фахівці з’ясували, що від інсульту захищають вітаміни і антиоксиданти, джерелами яких є чотири продукти. На це вказали результати дослідження.
Експеримент, результати якого опубліковані в науковому журналі Journal of the American College of Cardiology, був проведений дослідниками з США.
В якості добровольців виступили 166 тисяч представниць прекрасної статі і 44 представники сильної статі.
Вік учасників дослідження склав від 24 до 30 років.
Медики проаналізували раціон харчування добровольців і його вплив на стан здоров’я.
З’ясувалося, що ризик інсульту (на 28 відсотків) і серцевого нападу (на 46 відсотків) збільшує вживання ковбасних виробів.
Однак є продукти харчування, які, навпаки, знижують ймовірність смертельно небезпечного для людини стану. В «білому списку» опинилися:
- овочі;
- фрукт;
- горіх;
- зернові.
Саме ці продукти були частиною раціону людей, у яких не спостерігалося серйозних проблем з серцево-судинною системою.
Фото: Pixabay