Знаменитий на весь світ європейський десерт: самий смачний французький крем-брюле — вам запропонують скуштувати в кожному поважаючому себе кафе Франції.
Я шалено люблю цей ніжний вершковий пудинг (як його ще називають, з-за вершкового крему) з тонкою скоринкою карамелі, прикрашений смачними свіжими ягодами. Пам’ятаю, як дивилася французький фільм «Амелі», і в ньому головна героїня так любила цей десерт. Вона так смачно розбивала ложкою скоринку, що і мені захотілося навчитися його готувати. Пропоную сьогодні, згадуючи той смачний момент, приготувати і вам вдома цей чудовий десерт: все насправді елементарно просто. Приступаємо?
Необхідні інгредієнти
- вершки (жирність не менше, ніж 33-35%) — 450 грам;
- цукор пісок білий — 90 грам;
- один середній стручок ванілі;
- 4 курячих жовтка — приблизно 80 грам;
- невелика щіпка солі;
- коричневий цукор кристалічний (якщо немає, можна замінити білим) — для додання карамельної скоринки;
- для прикраси: свіжа або заморожена ягода, пудра цукрова.
Самий смачний французький крем-брюле: покроковий рецепт
Повірте: ніжність супер смачного крем-брюле уб’є вас з першої ложки — обов’язково спробуйте його приготувати. Такий порційний десерт можна прикрасити смачними і яскравими ягодами — він дуже сильно порадує вас і ваших гостей. На нашому сайті можна знайти багато інших оригінальних, простих у приготуванні десертів. Готуйте з нами.
Приємного апетиту!