Очманілий десерт «Яйце страуса»

Представляємо вашій увазі рецепт дуже цікавого десерту, який припаде до душі кожному.

Отримав таку назву він з-за свого зовнішнього вигляду. Ваші діти, і не тільки, будуть від цієї смакоти в повному захваті. Десерт легкий, гарний, ароматний і такий ніжний, що просто тане у роті. Таке шикарне ласощі ви можете приготувати з легкістю. Вершки беріть жирне, а апельсиновий сік обов’язково повинен бути свіжовичавлений. Рекомендую кожної хозяєчці взяти цей рецептик на заміточку.

Потрібні інгредієнти

Для білка

  • 1200 мл вершків
  • 200 гр цукрового піску
  • 10 гр ванільного цукру
  • 75 гр кукурудзяного крохмалю

Для жовтка

  • 2050 гр апельсинів
  • 100 гр цукрового піску
  • 10 гр ванільного цукру
  • 90 гр кукурудзяного крохмалю

Для посипання

  • 1 столова ложка кокосової стружки

Починаємо процес

  • У першу чергу потрібно вичавити сік з апельсинів. Відміряємо 1 літр.
  • Тепер нам потрібно взяти по 200 мл вершків і соку. Добре перемішати віночком з крохмалем і двома видами цукрового піску.
  • Апельсиновий сік, що залишився, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  • Потім відправляємо в крохмальну суміш, постійно помішуючи при додаванні, так як в результаті не повинно бути грудочок. Коли всі загусне, знімаємо з вогню.
  • Тепер також нагріваємо вершки і додаємо крохмальну суміш. На повільному вогні потрібно довести до легкого загустіння і зняти з плити.
  • Беремо куполоподібну форму і на деякий час для охолодження відправляємо в холодильник.
  • Після закінчення потрібного часу розміщуємо підготовлений вершковий крем. При цьому потрібно відлити 200 мл в окрему ємність.
  • Тепер перекладаємо жовту суміш так, щоб вона не доходила до країв.
  • Накриваємо вершковим кремом, що залишився і розрівнюємо його по всій поверхні.
  • Залишаємо остигати при кімнатній температурі. Потім ставимо в холодильник до повного застигання.
  • Після закінчення потрібного часу перевертаємо на плоске блюдо і посипаємо кокосовою стружкою.
  • Тепер ласощі можна нарізати порційними шматочками і подавати до чаювання.
  • Вам може сподобатися чудовий італійський десерт «Семіфредо«, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Обалденный десерт «Яйцо страуса»

    Приємного апетиту!