Несподіваний Англійський продукт-м’ясний пудинг

Одним з прославлених на весь світ англійських делікатесів вважається пудинг. У Великобританії існує величезна кількість різновидів цих ласощів: солодкі з ягодами, горіхами і фруктами, овочеві, круп’яні, м’ясні. Кожен з цих варіантів має високу калорійність і подається до столу, як по рядовим, так і по урочистих випадках.


                                    Неожиданный английский продукт - мясной пудинг

Білий пудинг

Це зовсім не солодкий десерт, а повноцінне друге блюдо, яке довгий час користувалося популярністю у всіх куточках країни і в ряді регіонів за її межами. Являє собою різновид ковбаси без крові, з додаванням ЗЕРНОВИХ, сала, субпродуктів, панірувальних сухарів і оболонки. Білий м’ясний пудинг відносять до страв старовинної кухні, часів Середньовіччя. Починаючи з XV століття, рецепт зазнав деяких змін. У різних частинах Англії в нього додавали всілякі приправи і додаткові компоненти для поліпшення смаку. Найчастіше використовували вершки, мигдаль, мускатний горіх, яйця, печінку, корицю, родзинки, смородину, цукор, фініки, кабачки, цибулю.

За межами Туманного Альбіону знайти цей продукт не вийде. Єдиний спосіб спробувати його без подорожі до Великобританії, приготувати самостійно.

Інгредієнт:

  • 150 г вівсяної крупи;
  • 150 г. свинячої печінки;
  • 150 г яловичого жиру;
  • 1 стебло селери;
  • 1 цибулина;
  • чебрець;
  • гвоздика;
  • чорний перець;
  • мускатний горіх;
  • кориця;
  • ягоди ялівцю.

Етапи приготування:

  • Помістити печінку в ємність з прохолодною водою і включити слабкий вогонь. Після затвердіння вимкнути.
  • Отриманим бульйоном залити всю вівсянку, перемішати до отримання в’язкої кашки.
  • Подрібнені овочі обсмажити до м’якого стану, зберігаючи світлий відтінок.
  • У блендер помістити нирковий жир, відварну печінку, вівсянку, овочі, сіль і спеції.
  • Набити половиною маси підготовлені кишки або викласти в три шари харчової плівки, після чого згорнути в формі ковбаси і закріпити.
  • Провести ті ж дії з другою половиною суміші.
  • Опустити заготовки в окріп.
  • Чорний пудинг

    “Чорний пудинг” – корисне і ситне англійське м’ясне блюдо з пікантним смаком і неповторним ароматом. У Великобританії його подають на сніданок разом із підсмаженим беконом, яйцями, тостами та ковбасами. Жителям пострадянських регіонів він відомий як звичайна кров’яна ковбаса, яку можна купити в будь-якому магазині. Щоб отримати британський варіант «кров’янки», будуть потрібні додаткові маніпуляції. На думку багатьох, це виснажливий процес, який вимагає значної кількості часу. Насправді на приготування страви йде менше 20 хвилин. У зарубіжних країнах “Чорний пудинг” доступний до покупки в більшості м’ясних магазинів або супермаркетів. Виглядає це блюдо як звичайна ковбаса. Його легко приготувати в домашніх умовах.

    Інгредієнт:

    • кров’яна ковбаса;
    • вершкове масло;
    • солі;
    • перець.

    Етапи приготування:

  • Дістати ковбасу з плівки, зробивши поздовжній розріз.
  • Помістити на обробну дошку і нарізати на скибочки середніх розмірів, товщиною не більше півтора сантиметрів.
  • На розігріту сковороду вилити масло і дочекатися, поки воно розтане.
  • Помістити нарізані шматочки ковбаси в розігріту сковороду.
  • Обсмажувати по три хвилини з кожного боку, час від часу перевертаючи шматочки.
  • Посолити і додати перець за смаком, почекати кілька хвилин і підготувати страву до подачі.
  • Білий і чорний пудинг-прості в приготуванні м’ясні страви з незвичайним смаком, які відмінно підійдуть для щоденного вживання в їжу. Такі види їжі особливо популярні у жителів північних регіонів, за рахунок високої поживності.