Готуємо марципан в домашніх умовах

Марципан — ласощі, яке готують з мигдалю та цукрової пудри. Ніхто точно не знає звідки родом цей десерт. Але незмінно одне, знають про нього вже багато століть. І таке ласощі подавали ще при дворах султанів і королів. Існує навіть легенда, що марципан придумали не як десерт, а як засіб від душевних розладів і нервових захворювань. Ще одне вживання марципана-прикраса тортів та інших десертів. Так як з нього можна ліпити абсолютно будь-які фігурки. Готується марципан просто і не вимагає особливих навичок.

Необхідні продукти

  • 1 стакан мигдалю
  • 1 склянка цукру
  • 60 мілілітрів води
  • 3 краплі мигдальної есенції

Починаємо приготування

  • Мигдаль повинен бути не обсмажену. Кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо протягом 2 хвилин. З готового мигдалю знімаємо воду і очищаємо його від шкірки.
  • Очищений мигдаль кладемо на сковороду і трохи підсушуємо. А потім перемелюємо до стану пюре.
  • У каструлю насипати цукор і вливаємо воду. Ставимо її на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо суміш до стану густого сиропу. Важливо! Сироп не повинен зваритися в карамель! Крапля сиропу повинна легко скочуватися в кульку.
  • У готовий сироп перекладаємо мигдальне кашку і вливаємо мигдалеву есенцію. Все перемішуємо і варимо суміш на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин.
  • Готовий марципан скачуємо в потрібну форму і загортаємо в харчову плівку. У такому вигляді охолоджуємо, а через час нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
  • Спробуйте також десерт ніжне «Кокосове хмара». Приготувати його можна всього лише за 5 хвилин за рецептом з нашого сайту.

    Готовим марципан в домашних условияхПриємного апетиту!