Марципан — ласощі, яке готують з мигдалю та цукрової пудри. Ніхто точно не знає звідки родом цей десерт. Але незмінно одне, знають про нього вже багато століть. І таке ласощі подавали ще при дворах султанів і королів. Існує навіть легенда, що марципан придумали не як десерт, а як засіб від душевних розладів і нервових захворювань. Ще одне вживання марципана-прикраса тортів та інших десертів. Так як з нього можна ліпити абсолютно будь-які фігурки. Готується марципан просто і не вимагає особливих навичок.
Необхідні продукти
- 1 стакан мигдалю
- 1 склянка цукру
- 60 мілілітрів води
- 3 краплі мигдальної есенції
Починаємо приготування
Спробуйте також десерт ніжне «Кокосове хмара». Приготувати його можна всього лише за 5 хвилин за рецептом з нашого сайту.
Приємного апетиту!